MinMemoria for pårørende

MinMemoria setter fokus på det som betyr mest - med personen og deres livshistorie i sentrum.

Nettbrett med ulike skjermbilder
Kom i gang

Lurer du på hvordan du bruker MinMemoria?
Se vår brukerstøtteside for informasjon og veiledere om de fleste funksjoner i MinMemoria.

Brukerstøtte
Et verktøy for hele familien

Slik fungerer MinMemoria

Vet personalet at Anne ønsker å få med seg morgensendingen på radio, og at Ola har reist gjennom hele Europa med tog? Å dele minner og opplevelser gjør oss stolte og er viktig for livskvaliteten, men for mange er det av ulike årsaker vanskelig å formidle historien og identiteten sin.

I MinMemoria kan de som kjenner personen best formidle deres livshistorie. Del bilder, minner og hvem de viktige relasjonene er i personens egne Memoriaprofil. Alle som får tilgang kan bidra med innhold, og sende bilder og meldinger i hverdagen. På denne måten kan også helsepersonell, avlastere og andre støttepersoner bli bedre kjent med personen, og enklere skape gode opplevelser i hverdagen. Gjennom nettsiden og appen er MinMemoria alltid tilgjengelig, uansett hvor du befinner deg.

Polaroid-bilde med tekst
Memoria app-ikon

Memoria visningsapp

Memoria visningsapp lar deg bla i Memoriaprofilen og sende meldinger, uten fare for å gjøre uønskede endringer i profilen.

Last ned til iPhone og iPadLast ned til Android
Memoria web-ikon

Memoria web-app

Memoria web-app kan du opprette og redigere Memoriaprofil, administrere tilganger og brukerkontoen din.

Logg inn i nettleser

Arne stråler av glede når vi spør om vi skal se på bilder i Memoria. Når han får bilder fra turer og hverdagen vår, sier han at det føles som han deltar på det som skjer utenfor Listaheimen.

Solfrid Hansen, Pårørende, Listaheimen

Nå får mamma bli inkludert i familielivet på en helt annen måte. Og det fine er at hvilken som helst pleier kan plukke frem en iPad og prate med henne om ting hun husker, ting som betyr noe for henne. Det handler om livskvalitet.

Anders Johnson, Pårørende, Mørkved sykehjem

Det skapes gylne øyeblikk når vi blar i bilder sammen, eller jeg gjenforteller et minne som har betydd mye for beboeren. Det er flott å se at beboere kan bli roligere, lettere til sinns, bli stolt, eller kan bekrefte med nikk og smil.

Kristin Brandsæter, Aktivitør, Tiller helse- og velferdssenter

Memoria er en fin og enkel måte å sikre at ansatte på helsetunet får bli kjent med mamma og hennes historie. Den største gevinsten er at vi kan kommunisere om de enkle, men så betydningsfulle hverdagshendelsene.

Karin Leknes Røttereng, Pårørende, Orkdal helsetun

Kom i gang

Har din omsorgstjeneste tatt i bruk MinMemoria? Da kan du følge stegene nedenfor for å opprette Memoriaprofil til din kjære.

1

Registrer deg

Registrer brukerkonto i ditt navn og med din epostadresse.

2

Opprett Memoriaprofil

Kom i gang med kartlegging av livshistorien til din kjære. Inviter gjerne andre bidragsytere.

3

Del MinMemoria

Del bilder og minner i profilen, og hold hverandre oppdatert med bilder og meldinger i hverdagen.

Brukervennlig livshistorie

Skjermbilde av Memoria app
I Memoriaprofilens førsteside deler du personens bakgrunn og interesser.
Skjermbilde av Memoria app
Gjennom livet har vi bygget relasjoner som er viktige for oss. I MinMemoria finner du bilde og informasjon om hver av disse, som også kan ha egen tilgang til Memoriaprofilen.
Skjermbilde av Memoria app
Bilder gjør livshistorien mer levende, og at man som helsepersonell eller pårørende enklere kan relatere til historien.
Skjermbilde av Memoria app
Bilder kan være et godt samtaleverktøy, og skape trygghet og ro. Bilder som gir en god respons merkes med stjerne, og samles i et eget favorittalbum.
Skjermbilde av Memoria app
Livshistorien er individuell, og består av alt fra de stolteste øyeblikkene til musikken man liker eller steder man har reist. I MinMemoria kan man dele alt som er viktig for den enkelte, slik identitet og selvfølelse ivaretas i omsorgen.
Skjermbilde av Memoria app
MinMemoria brukes som en sosial kommunikasjonskanal mellom bruker, ansatte og pårørende. Dette bidrar til økt innsikt og godt samarbeid.