Minner og erfaringer er en stor del av vår identitet. Det er viktig at de som gir omsorg har kjennskap til hva som er viktig for den enkelte. I dag kartlegger de fleste livshistorien på papirskjema. Informasjonen hentes inn som grunnlag for at helsepersonell skal kunne gi god personsentrert omsorg.
MinMemoria digitaliserer livshistorien, og gjør den mer levende og brukervennlig. MinMemoria knytter bilder til historien, som gjør den mer effektiv i erindringsarbeid, som samtaleverktøy og som et hjelpemiddel når brukeren er engstelig.
MinMemoria gir rom for at livshistorien ikke bare er alt som har vært, men også det som skjer i nåtid. Man kan oppdatere den kontinuerlig, og kommunisere pårørende i samme plattform. Livshistorien som verktøy blir mer brukervennlig og attraktiv for brukergrupper i alle aldre.
Livshistorien er et godt og viktig hjelpemiddel for å se den enkelte bruker og deres ressurser. Den gir mulighet for bedre tilrettelegging og samhandling i hverdagen.
Ta kontakt med oss for en presentasjon og et uforpliktende tilbud.
Fokus på livshistoriearbeid trekkes blant annet frem i Nasjonale retningslinjer for demens, TID modellen og i kvalitetsreformen “leve hele livet”. Du kan også lese mer om livshistoriearbeid i fagheftet “Jeg er minnene mine”, utgitt av Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse.
Ta kontakt for bestilling eller et uforpliktende tilbud. Vi hjelper dere å definere mål og omfang.
Vi planlegger gjennomføring av brukerkurs, gevinstmåling og interne rutiner i samarbeid med deres superbrukere.
Vi gjennomfører kurs for superbrukere, ansatte og pårørende.
Bruk MinMemoria i miljøarbeid, til forebygging av uro og som et bindeledd mellom tjenesten og pårørende.