Brukerhistorier

>

Brukernytt

Memoria får Arne til å stråle av glede

Familien til Arne opprettet Memoriaprofil på oppstartsdagen, siden da har både familie og ansatte brukt Memoria opp til flere dager i uken. Her forteller hans søster, Solfrid Hansen, om familiens erfaringer med Memoria så langt.
Publisert:
9.10.2019
Oppdatert:

Knytter familien bedre sammen

Familien holder Arne oppdatert under ferieturen til Amsterdam.
Skjermbilde: Arne sin Memoriaprofil
I Memoria får de ansatte se mange glimt fra Arne sitt liv.
Skjermbilde: Arne sin Memoriaprofil

I dag er vi 13 familiemedlemmer som har tilgang til Arne sin Memoriaprofil, og flere av oss bruker det hyppig. Det knytter oss bedre sammen med en felles interesse om at Arne skal oppleve glede ved opphold i omsorgsleiligheten.

I vår var vi på tur i Holland, da sendte vi meldinger med bilder til Arne flere ganger daglig. Da personalet viste han meldingene sa han at “det er liksom som å være med på turen”. Bildene fra Holland ga stor glede til både han og andre beboere, og personalet hjalp Arne med å besvare meldingene. Det gledet oss som familie.

Stråler av glede

Arne stråler av glede når vi spør om vi skal se på bilder i Memoria. Han forteller om de han ser på bildene, og forteller historier bak bildene. Når han får bilder fra turer og hverdagen vår, sier han at det føles som han deltar på det som skjer utenfor Listaheimen.

Personalet bruker Memoria aktivt

Arne har mange bidragsytere i Memoriaprofilen.
Skjermbilde: Arne sin Memoriaprofil
Arne stråler av glede når han ser på bilder i Memoria.
Skjermbilde: Arne sin Memoriaprofil

Vi opplever at personalet setter av god tid til Arne og bruk av Memoria, det bidrar til at trivselen hans blir bedre. De er også flinke til å sende meldinger med bilder og hilsener fra Arne. Vi opplever glede av å se aktivitetene Arne er med på, og av å se at han har det fint og morsomt.

Vil dere anbefale andre å bruke Memoria?

Ja, i høyeste grad. Nå har vi erfart hvor mye glede og inspirasjon Memoria bidrar med i Arne sin hverdag. Vi har kost oss masse med det. Vi håper også at andre kan få noen tips av måten vi har brukt det på, og kanskje videreføre det enda bedre. Tusen takk til Memoria som styrker Arnes trivsel i omsorgsbolig på Listaheimen!

Tusen takk til Arne, Solfrid og familien som ønsker å dele sine erfaringer med andre brukere!

Les flere brukerhistorier